Aanmelden
Schoolfeest
Vorige zaterdagnamiddag 14 mei ging ons schoolfeest DUURZAAM BEKE door op de terreinen van School Beke.
Onze kinderen en leerkrachten stelden hun project rond duurzaamheid voor in workshops en toonmomenten.
Wij kregen begeleiding van Djapo, onze partner in educatie rond duurzame ontwikkeling.
De gemeente Lievegem ondersteunde dit financieel omdat we een sterk gemotiveerd voorstel hadden ingediend, waarvoor dank!
18/05/2022


Dag van de directeur 2022
Dankjewel juf Gonda!
31/01/2022


Hartjes voor iedereen!
Graag brengen we jullie al een beetje in de ingetogen sfeer van Kerst. Naar jaarlijkse gewoonte houden we dan een actie voor het goede doel. Corona stak er terug wat stokken voor, maar we laten ons initiatief niet varen.
Team animatie werkte een HARTJES VOOR IEDEREEN actie uit voor het goede doel.
Lezen jullie mee!
Veel dank!
Juf Gonda en team 
10/12/2021


Samen naar Kerst!
Na de omwentelingen van de voorbije tijd proberen we de laatste twee weken voor de (vervroegde) kerstvakantie rustig door te brengen op school. 
De Sint - en Pietattributen maakten plaats voor een innige kerstsfeer.
We hopen ook om - langzaam maar zeker - iedereen terug binnen de klasgroep te mogen ontvangen. 
Onze traditionele warmste weekactie toveren we om tot een 'hartjes voor iedereen'- namiddag maar dan enkel met de kinderen. Binnenkort lezen jullie meer nieuws hierover.
Team Beke

 
7/12/2021


Bronzen medaille voor onze verkeerseducatie
Vrije Basisschool Beke bekroond met Verkeer op School-medaille
 
 
 
Vrije Basisschool Beke uit Lievegem werd onlangs door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een bronzen Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning wegens haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie. Dit jaar reikte de VSV 14 briljanten, 141 gouden, 283 zilveren, 897 bronzen en 53 kleutermedailles uit, goed voor 1388 medailles in totaal, een stijging ten opzichte van vorig jaar toen 1028 scholen een medaille kregen. Zeven op de tien basisscholen, 2844 in totaal, nemen deel aan minstens één VSV-initiatief per jaar.
 
Met de medailles wil de VSV scholen in de eerste plaats bedanken en een steuntje in de rug geven. Scholen die deelnemen aan VSV-initiatieven zijn immers scholen die kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen, een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas.
Voorbeelden van dergelijke initiatieven zijn de educatieve pakketten om kinderen veilig te leren stappen (Voetgangersbrevetten Brons, Zilver en Het Grote Voetgangersexamen), fietsen (Loopfietsbrevetten, Fietsbrevetten Brons, Zilver en Het Grote Fietsexamen), De Grote Verkeerstoets waarmee scholen de verkeerskennis en risicoherkenning van hun leerlingen kunnen testen, en Helm Op Fluo Top, de actie die kinderen aanzet om een fluohesje en een fietshelm te dragen. Elk van deze VSV-initiatieven levert de deelnemende scholen een punt op. Scholen kunnen ook punten verdienen door verkeersouders in te schakelen en door leerkrachten te laten deelnemen aan praktijkgerichte opleidingen Verkeer op School.
Vrije basisschool Beke is één van die scholen. In ruil krijgt de school daarvoor een bronzen medaille om aan de schoolpoort te hangen plus een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite en mooie beloningen om de verkeerswerking op school te ondersteunen.
Directeur VBS Beke - Gonda Lootens:
 
Wij wensen onze kinderen op te voeden tot volwassenen met initiatief en verantwoordelijkheid, ook in het verkeer is dit broodnodig. Daarom maken we veel tijd vrij voor initiatieven waarbij kinderen hun verkeersvaardigheden kunnen oefenen, zowel op school als op uitstap.
 
Coördinerend directeur SG Kaprijke – Lievegem:
 
Belangrijkste doel van ons gezamenlijk project van de scholengemeenschap  is dat kinderen zich veilig voelen en zich ook veilig kunnen verplaatsen in het steeds drukker wordende verkeer.
 
16/11/2021


Peuterkijkdagen 2021-2022
Wie graag even langskomt op onze peuterkijkdagen, is meer dan welkom op afspraak.
Mail naar schoolbeke@telenet.be of telefoneer op 09/3727579 en we geven je een passend moment.

Bekijk de flyer bij de rubriek nieuwsbrieven hiernaast!
Gonda Lootens
Directeur
 
8/11/2021


Zoo van Beke
Op maandag 4 oktober is het WERELDDIERENDAG. Wij vieren dit op maandag 11 oktober!
We willen de zoo van Beke terug naar onze school brengen!
Daarvoor willen we weten wie met een dier naar school kan komen die namiddag.
Jij als verzorger van het dier komt dan op 11/10 om 13 uur naar school. De Zoo zal sluiten rond 15 uur. 

Ben je kandidaat?
Stuur dan zo snel mogelijk een mailtje naar:
kaat.mouton@schoolbeke.be
We hopen op allerlei soorten dieren!

Tot gauw!

 

11/10/2021


Iedereen Strapkampioen!
Beste ouders en kinderen
 
Vrijdag 17 september is het de jaarlijkse STRAP-dag. 
Alle kinderen mogen die dag in fluokledij naar school komen! Samen luisteren we naar een toneeltje en dansen en zingen we het Straplied. 
We willen deze dag ook graag combineren met wieltjes. Wie wil mag dus wieltjes (fiets, step, skeelers, skateboard, ...) meebrengen naar school om tijdens de speeltijd mee te spelen. 
 
 
Groetjes
Team animatie